Døl og Dur 2015

Perfekt Døl og Dur!

At værgudene er snille mot arrangørene av Døl og Dur på PG Senteret på Vinstra er det ingen tvil om. Denne gangen var det helt perfekte værforhold, med nydelig varm og god sol hele dagen.

Både publikum og deltagere, koste seg blandt de 150 fremmøtte kjøretøyene.

Da også musikken, som viste seg å være fem stor talenter fra Gausdal,  var det bare å tilbringe hele dagen utenfor senteret. Den ene Johnny Cash sangen ble fremført nesten bedre enn den andre, fra den mobile scenen ute på plassen.

Selv om det selvfølgelig på bilfronten var mye vi hadde sett før, som det så ofte blir på et lokalt treff, var det også noen godbiter.

Lars Hermansson og Torstein Risdal kom med hver sin Dodge Custom Royal Lancer fra 1957. Begge med dyreste utgave og da med hemi motor. Lars med tak og Torstein uten. Begge lakkert helt likt med to farget rød og hvitt.

Andre Hansen hadde tatt turen fra Lillehammer med 1930 modell Ford, ombygget til Hot Rod. –Selvfølgelig ikke så god å kjøre som en ny bil, men likevel slett ikke verst smilte eieren, da han ble spurt om kjøreegenskapene på denne flate Hot Roden med gammeldagse eike felger. Bilen var kjøpt ferdig restaurert da tidligere eier synes den ble for fin til å brukes til racing (!) 

Det var også mye fint som ikke var amerikansk. Knut Frode Bergums orange Volvo 142 1974 modell er nyrestaurert for året, og var en fryd for øyet.

Likevel var det Anita Brendemoen som stakk av med den gjeveste pokalen. Sin nydelige Chevrolet Impala Convertible fra 1965 tok en soleklar overlegen seier, da hun fikk flest stemmer fra deltagere og publikum. Kunne til slutt heve den gjeveste pokalen og stolt kunne hevde at hennes candy røde drømmebil, var den fineste på plassen på Døl og Dur 2015.