Døl og Dur 2013

Sol, smil, og V12 med presse

Det ble en perfekt dag for alle motorgale og andre, på Peer Gynt Senter på lørdag. Solen strålte fra tidlig på morgenen, og det gjorde at det kom mange biler.

Som kjent liker også motorsykkelfolket seg best i sol og varme.

Dette gjorde at etter hvert utover dagen, samlet seg 140 forskjellige kjøretøyer på senterplassen. Dette er et tall som arrangøren AMCARHDfron er storfornøyd med.

Her var det noe for enhver smak. Gamle gedigne originale tredvetallere, til rå brutale muskelbiler.

 

 

 

Corvette C5 Pace Car finner sin plass utenfor Peer Gynt Senter.
Fint og tørt vær gjør at motorsyklene også trives. Her ble det litt kø i innsjekkingen.

Chevrolet med presse

Noen hadde til og med klart å kombinere disse to smakene. Per Kr. Harilstads Chevrolet fra 1934, med BMW V-12 motor, kompressor og drivverk, er vel noe av det råeste som har vært på Senterplassen noen gang.

Det ble ingen premie på Harilstads Chevrolet denne gangen, men bilen var en av de mest studerte, beundret og diskuterte denne lørdagen.

Premie ble det derimot på Ståle Rovens mektige, nyinnkjøpte (i fjor høst) Buick 69 Phateon fra 1930. Beskjedent men likevel stolt, kunne han motta den gjeveste av prisene. Nemlig publikumsprisen. Velfortjent til en gedigen bil og smilende eier.

Juryprisen for fineste amerikanske bil gikk fortjent til Elin Varpestuen fra Ruste med sin nydelige Ford Thunderbird fra 1956. En sjelden bil som vi skal være glade for at vi har her i distriktet, og det er vel ingen som tviler på at denne bilen får godt stell og blir tatt vare på fremover.

 

 

Chevrolet 1934 med presse og BMW V12 motor. Rått og brutalt.
Dagens bredeste dekk på motorsykkel.

Utrolig høy standard

I klassen ”Ikke amerikansk” ble det Ford Escort RS 2000 MK1 og Bjørn Gustavsen som ble pokalvinner. En flott bil som uten tvil fortjente pokalen.

I klassen Motorsykkel ble det en flott og strøken Honda Goldwing fra 1975 som tok ”innersvingen” på de mange Harley Davidson. Eier som stolt kunne motta pokalen var Rikard Slåstuen.

Det var utrolig høy standard på bilene denne gangen, og pokalene stod høyt i kurs.

Spekteret var bredt, og man kunne bare gå rundt på Peer Gynt Senteret og nyte bilhistorien, brummingen, blanke krommen, kreative løsninger og menneskehavet.

Hvor mange som var inne på plassen denne lørdagen for å se og oppleve ”Døl og Dur” er det vel ingen som vet, men mange var det.

Alle de fra AMCARHDfron som var med å arrangere dette treffet, gjorde en utrolig jobb, og gjorde dette til et perfekt treff.

Det var ikke en eneste sjel som ikke trivdes på Peer Gynt Senter denne andre lørdagen i Mai.

Elin Varpestuen med sin Ford Thunderbird 1956. En stolt vinner av juryprisen i klassen Amerikanske biler.
Ståle Roven slapper av ved sin mektige Buick fra 1930. Senere ble det pokal og vinner av den gjeve publikumsprisen.
Alltid folksomt ved bilen til Per Kr. Harildstad.