Døl og Dur 2016

160 kjøretøy,

sol og Terje Iversen

Tekst og foto: Bjørn Berget

Selvfølgelig ble det fest og selvfølgelig var det sol.

Arrangøren som er AMCARHDfron og Peer Gynt Senter, hadde slått på stortromma, og duket for Country, biler og mye folk, da Døl og Dur gikk av stabelen på lørdag. 

Døl og Dur arrangementet er både bortskjemt med fint vær og mye folk, men aldri har senterplassen på PG Senteret vært så sprengt som den var på lørdag.

Alle de 160 kjøretøyene stod tett, og denne gangen var det faktisk like spennende å gå blant motorsyklene som det var å gå blant bilene. Mange hadde børstet vinterstøvet og startet opp sine tohjulinger og tok turen til Vinstra i det fine vårværet.

Mange skuelystne besøkte plassen for både å se og høre, og det ble trangt mellom rekkene av biler. Noen slappet av på kaffen eller uteplassen og satt og hørte på en strålende opplagt Terje Iversen, som kjørte ut hele sitt country repertoar til glede for både store og små.

Eneste som kanskje manglet på senterplassen var de helt store nyhetene, men heldigvis kom det en nydelig Camaro fra Trøndelag, og en fantastisk Chevrolet fra Brumunddal som stakk av med de to gjeveste prisene.

Alf Joten fra Vinstra, stod for den lokale prestasjonen da han kunne ta hjem førstepremien i klassen Harley Davidson med sin Heritage Softail fra 2002.

At Kjetil Holen skulle reise hjem til Øyer med pokal, var vel egentlig ikke tema, da han stiller opp med sine to grom biler. Mercedes 560 SEC fra 1990, og Chevrolet Corvette Pace Car fra 1986.

Det var heller hvor mange pokaler han skulle få med seg denne gangen, der begge bilene stod og skinte i den blanke vårsolen. 

Det ble første premie for Mercedesen for beste ikke amerikanske bil, og så ble det en tredje premie  for Corvetten i Amcar klassen. 

Etter at spiker Willy Heimstad, som ledet treffet på en like sikker og profesjonell måte som alltid hadde takket for seg, var det noen som hadde tilgode på dekk budsjettet fra i fjor. 

Hele Hagensbakken og veiene ut og inn av senteret, ble svartlagt av gummi, og dette er etterhvert blitt et like sikkert vårtegn i Sorperoa, som at Linerla dukker opp.

Alle storkoste seg på Døl og Dur og AmcarHDFRON kan være stolte av å ha gjennomført nok et Døl og Dur treff. Et treff nok en gang til terningskast seks.

 

Tore Langland hadde tatt turen helt fra Trøndelag og kunne stolt innkassere den gjeveste premien i Amcar klassen for sin Chevrolet Camaro fra 1969.
Ikke noe problem at presidenten i klubben er fraværende, så tar presidentfruen over. Sara Langrusten kunne smilende fortelle at det meste var under kontroll.
Nydelig kreativ bil kunst fra Sør Fron. Ole Kristian Prestmoens VW Boble Pick Up fra 1971
Alf Joten fra Vinstra stod for det beste lokale innslaget, med sin første premie i Harley Davidson klassen med sin Heritage Softail fra 2002.
Spiker Willy Heimstad fra Harpefoss kunne stolt vise frem en nyrestaurert og lakkert Ford Cortina.
Arve Ydstines med sin forholdsvis nyinnkjøpte Harley Davidsson.
Nydelig Chevrolet Bel Air 1959 fra Brumunddal kunne motta den gjeveste prisen av alle. Nemmlig "Flotteste bil på treffet". Eier er Lars Johanssen.