Døl og Dur 2018

Morten Midtskog med beviset på at Chevroleten fra 1927 vant Lastebil og Buss klassen.

Døl og Dur 2018

Hotellbussen fikk pokal

Tekst og foto: Bjørn Berget

Når man kjøper et hotell, vet man ikke alltid i detaljer hva man har kjøpt, før man får sett over alle bygninger og skaffet seg oversikt. Noen ganger kan man bli positivt overrasket, mens andre ganger kan man bli skuffet.

Da Morten Midtskog begynte å få oversikt over hva han hadde kjøpt oppe på Sør-Fronsfjellet, dukket Gålåbussen frem blant mye skrot. Det må helt klart gå under den første kategori, positive overraskelser. 

En nydelig Chevrolet fra 1927, proppfull av lokalhistorie der den har hentet mang en turist på Harpefoss stasjon, og bragt dem opp i fjellheimen på Gålå.

-Jeg har dessverre ikke full historikk på denne, men det må jeg finne ut av, kunne nåværende eier Morten Midtskog fortelle, på spørsmål om denne ble kjøpt ny til hotellet i 1927. 

Juryen belønnet dette historiske klenodiet med første premie i Lastebil og Buss klassen.

Fineste Amcar

Beste Amcar gikk til Ole Anton Støs rød, hvite og nydelige Chevrolet Bel Air fra 1955.

Her er det ingenting som er overlatt til tilfeldighetene, og både interiør og lakk holder stor klasse. 

Beste ikke Amcar ble Lars Ola Rindster fra Dombås med sin Volvo Duett. Denne nydelige Volvoen har tatt premier på PG Senteret på Vinstra før.  Bilen begynner nå å nærme seg «mest vinnende bil i Gudbrandsdalen», da det viser seg at den har godt tak på både publikum og jury.  Den plukker med seg pokaler, hvor den måtte stille opp.

Årets publikumpris ble også i år overraskende, da den gikk til en Scania Lastebil fra 1976.

Tor Doseth fra Sør-Fron er eier, og er også et nydelig skue, med stor historisk verdi.

Selv om det var ekte «perler» som tok premier, stod det selvfølgelig igjen mange nydelige kjøretøyer på plassen, som måtte reise tomhendt hjem blant de 210 deltagerne. Slik er det alltid på treff med så høy standard på kjøretøyene.

BMW perle

Noe av det mest spesielle var Jan Tore Espes hvite BMW 502 fra 1961. Hvit i original utførelse med tre interiør og gammel original Blaupunkt radio, og V8. Dette er en sjelden klassiker som det ikke finnes så mange eksemplarer igjen.

Hadde treffet hatt pris for beste motorrom hadde det vært vanskelig å kommet utenom Rune Andreassens Chevrolet Bel Air fra 1955. Nyrestaurert for året og med et motorrom som kan ta pusten fra de fleste. Her er det så blankt at det var det eneste som kunne konkurrere mot vårsolen denne lørdagen.

Ellers kommer vi ikke utenom Kristian Opsahl sin Buick Roadmaster fra 1957. Så nydelig som bare en Buick kan bli, og med alt det utstyret som en ekte Roadmaster skal ha fra dette året.

At vi også fikk se en ekte Audi Ur quattro tok vi som ren bonus, da dette også hører til sjeldenhetene, og det at det yret av nydelige mopeder og motorsykler. 

Undertegnede fikk se en Suzuki AC50 som vekket minner, og jeg fikk også høre Terje Iversen sin versjon av Bruce Springsteens «Tougher and the rest» så var denne lørdagen komplett,og man kunne ikke forvente mere.

At vårsolen gjorde at «våryrheten» tok overhånd da noen av deltagerne skulle hjem, omtaler vi ikke her, og lar det forbigå i stillhet.

AMCARHDfron nok en gang: Well Done!

 

Vinnere Døl og Dur 2018:

MC Ikke amerikansk:

Honda CB500, Stein Tore Gryttingslien

MC Amerikansk:

Harley Davidsson 1340, Kjell Nylund

 

Lastebil/Pick-Up:

Chevrolet 1927, Morten Midtskog

 

Personbil Ikke amerikansk:

Volvo Duett 1967, Lars Ole Rindseter

Personbil Amcar:

Chevrolet Bel Air 1957, Ole Anton Stø

 

Publikumspris:

1.plass:

Scania LS 1976, Tor Doseth

 

2.plass:

Willys Kriger 1944, Jan Petter Egge

 

3plass:

Chevrolet Chevelle 1967, Tor Arne Veslum

 

 

Hotell bussen på Gålå er en 1927 Chevrolet, og et virkelig historisk klenodium som Morten Midtskog vet å ta vare på.
Lars Ola Rindseter fra Dombås kunne stolt motta pokalen for fineste "ikke amerikansk" på treffet. Bilen er en nydelig Volvo Duett.
Eneste som kunne måle seg med den blanke vårsolen på PG senteret, var Rune Andreassens motorrom på sin nyrestaurerte Chevrolet Bel Air fra 1955.
Vinner av publikumsprisen 2018 ble nokså overraskende en Scania LS fra 1976. Den lykkelige eier er Tor Doseth fra Harpefoss.
Buick Roadmaster fra 1957 er et mektig skue. Eier er Kristian Opsahl.
TV kjendiser fra serien "Wunderland" på plass i sin nydelige "raggar bil".
Et nydelig og sjeldent klenodium. Jan Tore Espes nydelige BMW 502 fra 1961. V8 motor og nydelig treinteriør. Virkelig en perle!
Mange nydelige motorsykler på treffet. Skinnveska på denne BSAen var bare prikken over I-en.