Street Legal Frya 2017

Street Leegal Frya 2017

Emilie «lurte» alle

Tekst og foto: Bjørn Berget

Street Leegal og da spesielt klassen «Bracket» har et komplisert regelverk.

Her hjelper det lite med motorrommet fullt av hester, hvis man ikke holder hodet kaldt, treffer med idealtiden og er rask i reaksjonstiden ved start.

Alt dette vet 21 årige Emilie Slettmoen fra Vinstra, og kunne kjøre inn til en fortjent seier i klassen sin på Frya lørdag.

Det var hele 600 bilinteresserte som hadde funnet veien til flyplassen på Frya på lørdag i Pinsen, for å overvære fartsfesten Street Legal.

59 biler stilte til start fordelt på klassene Street, Junior Dragster, Bracket og Bad Boys.

Etter innledende runder ble det kjørt eliminering etter utslagsmetoden, og til slutt stod man igjen med to deltagere i hver klasse. Unntatt i Junior Dragster hvor det var kun to deltagere, og disse kjørte eget opplegg.

Tommy Lillegaard vant til slutt, etter å ha slått sin motstander Stine Aune Hasselvold.

Det kjøres en distanse på 1/8 dels engelsk mil, og det vanskelige er at det ikke er lov å kjøre raskere enn tiden 7.70. Gjør man det blir man disket, og det viste seg fort at mange av storkanonene misset på inn bremsingen og fikk dermed for rask sluttid. Da var løpet slutt for deres vedkommende.

Publikum stortrivdes i nydelig oppholdsvær, lukten av brent gummi, forbrent bensin og en ivrig speaker med ADHD.

Her fikk man oppleve full stopp med bensinpumper som tok kvelden, mellomakslinger som gikk til dundas og til og med en som burnet så alle hjulboltene gikk rett av. 

Likevel ble det ikke mange redningsoppdrag for Kristian Opsahl, men det fantes også biler som aldri kom til start, da det viste seg at bilene ikke oppførte seg helt slik eieren ønsket.

Gammel og ivrig dragracer Torstein Risdal fra Skåbu gjorde comeback med innlånt Corvette med 454 motor. Det gikk bra helt til bensinpumpa tok kvelden i første ellimineringsrunde, og da var det også kvelden for Risdal.

Odd Erik Bergheim fra Otta var en av storkanonene, med over tusen hester i sin nydelige Ford Mustang fra 1968. Dessverre for Bergheim gikk det litt for fort i semifinalen og han ble disket med 12 hundredeler.

Per Kristian Harildstad var også en av storkanonene med sin BMW 550 med godkjent V-12.

Han fikk problemer med bilen på ett av dragene, og forsvant også etterhvert opp på tribunen.

En som imponerte stort på Frya var fjorårets vinner Stig Tore Dahl fra Vinstra med sin Chevrolet Chevelle. Rene fine imponerende drag, men i semifinalen misset han, og denne gangen ble det dessverre ikke finale.

Jentene var rikt representert på Frya og Sue Torbergsen fra Rolvsøy imponerte og hang lenge med i sin Dodge Charger i Bad Boys klassen.

Likevel var det altså Emilie Slettmoen fra Vinstra som kunne juble høyest.

På imponerende vis, og kanskje ikke alltid like heldig med startene innledningsvis, ble hun bare bedre og bedre ettersom burnoutene ble feitere og feitere.

21 åringen fra Vinstra som har kjørt juniordragster siden hun var 12 år og kan dette gamet ut og inn.  Med en far som mekanikker, traff hun perfekt i finalen med alle sine 450 hetsekrefter i sin Chevrolet Camaro fra 1973, og kunne motta en populær første premie i klassen «Bracket».

Det var et hundre prosent vellykket arrangement av AmcarHDFRON i godt samarbeid med Amcarklubben, og alle trivdes på den midlertidige oppsatte tribunen på flystripa på Frya.

Til og med den nygrillede hamburgeren som ble servert i pausa var perfekt!

Neste år møtes vi på Pallane øverst i Ruste.

 

Se min video fra Frya her:

https://www.youtube.com/watch?v=O3qMyXsPcx8

 

Se komplette resultater fra Frya her:

https://www.amcar.no/amcar+racing/resultatservice/4822/resultatservice+2017.html

 

 

Per Kristian Harildstad fra Kvikne sjekker at alt er iorden før start på sin mektige V-12 BMW.
Ikke alle bilene kom til start, og det skjedde også med denne "nydelige" femtitalls Forden fra Trøndelag.
Torsten Risdal måtte bytte dekk rett før start på sin innleide Corvette, og Lars Hermansson skrur men Torstein er i førermøte.
"Lillegul" fra filmen Børning var selvfølgelig på plass. Og bilen? Ja den gikk styggfort.
Fremmater og børnesjef.
Konsentrert før start. Emilie Slettmoen fra Vinstra kunne innkassere en populær seier på hjemmebane.
Til feitere børnoutene ble til bedre kjørte Vinstra jenta.
Det var mye "Girl Power" på Frya. Her er Sue Torbergsen med sin 73 Charger i en herlig børnout.
Mere "Girl Power". Stine Aune Hasselvold fra Leinstrand, i sin juniordragster.