Døl og Dur 2017

Døl og Dur 2017

Tekst og foto: Bjørn Berget

Det er langt å reise 60 mil for å komme på treff og da særlig når redskapen er en ombygd 1934 modell Ford Roadster. Ombygd til en råtøff Hot Rod med Chevrolet 350 motor.

Ståle Giverhaug som nå bor i Søgne på Sørlandet tok turen, så vi fikk se dette nydelige klenodiet.

En bil han for det meste har bygd opp selv, men har hatt litt hjelp av en lokal karosseri kunstner på Sørlandet.

Han kunne fortelle at platen mellom selve kupeen og bagasjerommet var hentet fra et panser av en gammel Opel Rekord.

Bensinlokket som er en kopi av et gammelt Indy Car lokk og han selv hadde bygd på en fiffig lukke løsning med en lærreim i beste Reodor Felgen stil.

-Jeg tør ikke å fortelle hvor mye det kostet, for det var dyrt, smilte Ståle lurt. 

Ståle fikk pokalen for lengst distanse til treffet.

En annen bil entusiast er Birger Furuheim fra Vinstra som ikke hadde så lang distanse, men han var der til gjengjeld med to biler.

Sin flotte Dodge fra 1928 som ble det eldste innslaget, og en nydelig Volvo Amazon fra 1965.

Odd Erik Bergheim fra Otta hadde ikke ligget på latsida i vinter, da hans superstrøkne Ford Mustang fra 1968, hadde fått ny farge. Den røde lakken var nå byttet til hvit.

Forandring fryder og det er kjedelig å lakkere bilen i samme farge, for da er det ingen som ser hva som er gjort, forklarte han med et smil. Det er gjort mye på bilen som ikke synes. Både understellet drivverket og motoren har fått en fornyelse fortsetter han. 

Når vi spør om antall hester under panseret blir han mere hemmelighetsfull, men vi får en forståelse av at det er mere enn nok……

Odd Erik Bergheim kunne motta pokal for andre plass i Amcar klassen, og pokal for fineste bil i avstemmingen blant publikum.

I den fine solen møtte vi også på kommunens ordfører Rune Støstad. Sammen med datteren Sofia på fem år gikk rundt og studerte de flotte bilene og motorsyklene. Prøvde å plukke ut en favoritt blant alle de fine kjøretøyene.

Ordføreren var imponert over arrangementet og AMCARHDfron som klubb, som klarte å samle så mange motorinteresserte på en solrik lørdag i mai. Han var særlig imponert over dragrace standen der han fikk se og ikke minst høre konkurranse bilen til Simen Lillegård. 

På spørsmål til ordføreren hva som er favoritt bilen ble han litt nølende og måtte innrømme at han ikke hadde så greie på biler. 

Men en ting er sikkert: Vi har en ordfører som ser hvor mye motor og bil interesse samler folk, og hvor mye dette betyr, og det er utrolig positivt.

Den gjeve første prisen i Amcar klassen ble vunnet av Kjetil Ovrum fra Vinstra med sin nydelige Ford Mustang Mach 1 fra 1969.

Denne bilen var ferdig i fjor etter fire år med restaurering og fremstod utrolig flott.

Dag Gryttingslien fra Sør-Fron vant den gjeve HD klassen for motorsykler med sin nydelig og strøkne Indian fra 1947.

Og når Get Rhythm fra Gausdal stod for det utmerkede musikalske innslaget, er det meste sagt om nok et 100 prosent vellykket Døl og Dur arrangement 2017.

 

Ståle Giverhaug med sin nydelig ombygde Ford Hot Rod fra 1934.
Bensinlokket var dyrt kunne Ståle Giverhaug fortelle, men det var verdt det.....
Birger Furuheim fra Vinstra er en skikkelig bilentusiast og stilte med hele to biler. Volvo Amazon 1965 og sin herlige Dodge fra 1928.
Odd Etik Bergheim fra Otta med sin Ford Mustang fra 1968 kunne motta to pokaler. Andre plass i Amcar klassen, og pokal for dagens publikumsfavoritt. Her fotografert av GDs utskremte.
Ordfører i Nord-Fron Rune Støstad med datter Sofia på fem år storkoste seg på plassen og diskuterte hvilken bil de skulle stemme på.
Kjetil Ovrum fra Vinstra vant klassen fineste Amcar med sin Ford Mustang Mach 1 fra 1969.
Dag Gryttingslien med sin detaljerte Indian motorsykkel fra 1947. Vant første premien i MC Amerikansk.
Get Rhythm fra Gausdal stod for det musikalske på senterplassen under årets Døl og Dur.