Hot Rod EuroNats Løten

Helt Rod(t) på

Løten

 

Hvorfor plutselig Løten var senteret for alle Hot Rod interesserte i Europa denne helga i Juli, var at mange av medlemmene  i arrangørklubben fra Oslo Bøllestuk Rodders har hytte i området. Også at det ble lettere adkomst fra forskjellige plasser i Sverige, og samtidig som treffet fikk en veldig flott mottagelse av kommunen.

Over tre hundre biler i alle fasonger samlet seg rundt gressbanen på Løten, da treffet endelig hadde åpent for publikum. Selv om værgudene gjorde sitt ypperste for å ødelegge denne fantastiske dagen med to ukontrollerte regnskurer, samlet det seg mye folk rundt bilene.

Her var det Hot Rods og Street Rods fra hele Europa. Biler fra Alta i nord til Barcelona i sør. Mange kom direkte fra Hot Rod treff i Sverige. 

Mange hadde kjørt langt i sine kreative doninger, ofte med bare en «presenning» over hodet. Hot Rod folket er som kjent ikke av den kategorien som setter kjørekomfort først i rekken når de valgte seg hobby bil.

Og det var mye rått og se. 

Jeg har vært rundt på mye av det Norge har å by på av treff, mønstringer og utstillinger men dette var noe av det flotteste jeg har sett.

Til og med en nydelig Packard lastebil hadde funnet plass nede på gressbanen. Jeg viste ikke at Packard lagde lastebiler engang, og ble veldig i tvil. På kreative treff som dette kan jo det meste være ombygd, men jeg så fort at dette var skikkelig original vare der lastebilen stod i all sin historiske prakt.

Måtte selvfølgelig Google Packard trucks da jeg kom hjem, og det stemmer: Packard hadde egen lastebil divisjon på tjue og tredve tallet.

Jeg lar bildene fortelle resten.

Tekst og foto: Bjørn Berget

 

Gudbrandsdøler var på plass på Løten.
Nydelig Packard lastebil i all sin historiske prakt.
Campingstolene måtte benyttes mellom regnskurene, men da var det både varmt og tørt.
Hot Rod er biler eldre enn 1948, og skal være ombygd. Gjerne senket med store brede hjul og uten skjermer.
Flott lakkering og mange detaljer.
Kreativt og rått!
Noen var bedre skodd enn andre.......
Blank krom tar seg fint ut etter en regnskur.